Mexicaanse maaltijdsalade met jalapeño peper
Mexicaanse maaltijdsalade met jalapeño peper
536kcal Per persoon
21g Eiwitten
39g Kh
33g Vetten
26g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram zwarte bonen
- 1 courgette
- 1 rode ui
- ½ avocado
- 2 tomaten
- 1 jalapeño peper
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Spoel de bonen met water in een vergiet. Snijd de courgette in plakken. Snijd de ui, avocado en tomaten in partjes. Snijd de jalapeño peper in kleine stukjes.
- Klop een dressing met de helft van de olie, een kneepje limoensap en peper en zout.
- Verdeel de rest van de olie over de courgette en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de courgette in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Leg de courgetteplakken even op een bordje.
- Maak in een schaal een salade met de bonen, avocado, ui, jalapeño en tomaat. Verdeel de courgette over de salade en besprenkel met de dressing.
- Serveer de maaltijdsalade lauwwarm.
Tip van FitChef
1. De volgende dag is de salade ook koud lekker.
2. Maak een variatie op dit gerecht en vervang de jalapeño peper door een halve rode peper of door een rode paprika.