Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse maaltijdsalade met ja­la­pe­ño peper

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse maaltijdsalade met ja­la­pe­ño peper
536kcal Per persoon
Eiwit
21g Eiwit
Koolhydraten
39g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
26g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zwarte bonen
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • ½ avocado
  • 2 tomaten
  • 1 jalapeño peper
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de bonen met water in een vergiet. Snijd de courgette in plakken. Snijd de ui, avocado en tomaten in partjes. Snijd de jala­pe­ño peper in kleine stukjes.
  2. Klop een dressing met de helft van de olie, een kneepje limoensap en peper en zout.
  3. Verdeel de rest van de olie over de courgette en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de courgette in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Leg de courgetteplakken even op een bordje.
  4. Maak in een schaal een salade met de bonen, avocado, ui, jala­pe­ño en tomaat. Verdeel de courgette over de salade en besprenkel met de dressing.
  5. Serveer de maaltijdsalade lauwwarm.

Tip van FitChef

1. De volgende dag is de salade ook koud lekker.
2. Maak een variatie op dit gerecht en vervang de ja­la­pe­ño peper door een halve rode peper of door een rode paprika.