Mexicaanse quesadilla
Mexicaanse quesadilla
771kcal Per persoon
45g Eiwitten
51g Kh
43g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 5 cherry tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 40 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de tomaten in partjes.
- Maak een salade van de tomaatpartjes, de helft van de ui ringen, peper en zout naar smaak. Zet de salade even apart.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de rest van de rode ui, paprikapoeder, peper en zout naar smaak in 5 minuten rul en gaar.
- Bestrijk de wraps heel dun met de rest van de olie. Leg de eerste wrap met de oliekant naar beneden op een bordje. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Leg nu de laatste wrap bovenop (met oliekant naar boven).
- Verwarm een koekenpan en bak de quesadilla op laag vuur in 3 minuten goudbruin. Draai de quesadilla om in de pan en bak nogmaals 3 minuten.
- Serveer de quesadilla met de tomatensalade.
Tip van FitChef
Om de tomatensalade een extra Mexicaans tintje te geven kun je er wat verse koriander aan toevoegen.