Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse rijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse rijst
509kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
58g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
5g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 tomaat
  • ½ jalapeño peper
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • 1 snufje komijnpoeder (1 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat wat afkoelen.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de kipfilet gaar. Snipper intussen het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm in een andere pan de rest van de olie. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook. 
  4. Snijd ondertussen de tomaat en jalapeño peper in kleine blokjes en voeg deze samen met de kruiden toe bij de sjalot en knoflook. Voeg na 2 minuten de rijst toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog 5 minuten.
  5. Schep de Mexicaanse rijst in een kom en geef de kipfilet erbij.

Tip van FitChef

1. Dit gerecht is lekker met verse koriander en een schijfje limoen.
2. Een handige én lekkere manier om restjes rijst op te maken.