Nasi met kalkoen
Nasi met kalkoen
577kcal Per persoon
28g Eiwitten
68g Kh
22g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 1 sjalotje
- 4 plakken kalkoenfilet (vleeswaar)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
- 1 ei
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika in blokjes. Snipper het sjalotje. Snijd de plakken kalkoenfilet in reepjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de paprika, sjalot en kurkuma vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de ketjap manis, sojasaus, kalkoenfilet en rijst toe. Bak dit vijf minuten mee, tot alles goed gebakken is.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olie en bak hierin het ei.
- Serveer de nasi met ei.
Tip van FitChef
1. Liever wat meer pit? Voeg wat rode peper of een theelepel sambal toe aan de nasi.
2. Het is lekker om gebakken uitjes of geraspte kokos over de nasi te strooien.
3. En vergeet niet om er heerlijk frisse (zoet-zure) komkommerplakjes bij te eten.