Nieuw!
Salade met broccoli, blauwe bessen & rosbief
Salade met broccoli, blauwe bessen & rosbief
383kcal Per persoon
26g Eiwitten
15g Kh
24g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram blauwe bessen (diepvries)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- ½ rode ui
- 4 plakken rosbief
- 40 gram witte kaas (feta)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de blauwe bessen ontdooien. Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Kook de broccoliroosjes in 4-5 minuten beetgaar. Giet vervolgens af in een vergiet en spoel na met koud water. Laat uitlekken.
- Snijd ondertussen de ui in dunne ringetjes. Snijd de plakken rosbief in reepjes. Snijd de feta in blokjes.
- Roer in een schaaltje een dressing van de olie, azijn en mosterd.
- Verdeel de sla in een kom en doe de blauwe bessen, broccoli, ui, rosbief en feta erbij. Giet de dressing over de salade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Deze salade wordt nog lekkerder met wat geroosterde pitten of noten erover.