Nieuw!
Nacho's van platbrood met pulled chicken
Nacho's van platbrood met pulled chicken
643kcal Per persoon
34g Eiwitten
55g Kh
32g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ limoen
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 1 Libanees brood, volkoren
- 100 gram wortel
- 6 radijsjes
- ½ avocado
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 1 eetlepel cottage cheese (20 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de kipfilet in zijn geheel in een schaaltje met de helft van de olie, komijn, de helft van de limoensap, de helft van de honing en wat peper en zout. Laat dit even marineren.
- Snijd het platbrood met een mes in puntjes. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besmeer met de andere helft van de olie. Bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de platbroodpuntjes in zo’n 4 minuten krokant.
- Verwarm ondertussen een koekenpan en bak de kipfilet gaar en goudbruin aan beide zijden in zo’n 10-12 minuten. Laat een beetje afkoelen en trek dan met twee vorken de kipfilet uit elkaar tot pulled chicken.
- Snijd de wortel ondertussen met een dunschiller in sliertjes, de radijs in dunne plakjes en de avocado in blokjes. Doe dit samen in een schaaltje en meng met de witte wijnazijn.
- Meng de cottage cheese in een schaaltje met de andere helft van de honing en wat limoensap.
- Verdeel de platbroodnacho’s over een (diep) bord. Leg hier de pulled chicken bovenop, gevolgd door de wortelsalade en maak af met de cottage cheese.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Snijd een bosui in dunne ringetjes en verdeel dit over de nacho's.