Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nasi goreng met pittige tofu reepjes & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Nasi goreng met pittige tofu reepjes & bloemkoolrijst
340kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
15g Kh
Vetten
22g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 100 gram tofu, naturel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
  • 250 gram Chinese wokgroenten
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in heel kleine ringetjes. Snijd de tofu in plakjes en snijd deze in de lengte in reepjes. Dep ze droog.
  2. Verwarm de helft van de olie in een kleine koekenpan en pers de knoflook erboven uit. Roer de helft van de rode peper erdoor en bak 1 minuut. Schep de tofureepjes erdoor en bak ze al omscheppend knapperig. Sprenkel de sojasaus erover en laat even zachtjes sudderen.   
  3. Verwarm de resterende olie in een wok en roerbak de wokgroenten met de resterende rode peper 3-4 minuten. Voeg de laatste 2-3 minuten de bloemkoolrijst toe en bak al omscheppend tot het een lekkere nasi goreng is.
  4. Serveer de nasi in een diep bord en schep de tofureepjes erop.

Tip van FitChef

Eet een salade van komkommer met een scheutje azijn en eventueel een fijngesneden rood pepertje bij de nasi goreng.