Nieuw!
Nasi met tonijn
Nasi met tonijn
587kcal Per persoon
47g Eiwitten
71g Kh
13g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 100 gram wortel
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 ½ eetlepel ketjap manis (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in halve ringetjes. Was deze in een vergiet met koud water en laat uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Laat ook de tonijn in een vergiet uitlekken.
- Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de wortel en prei toe samen met de komijn, kurkuma en ketjap. Bak dit op laag vuur zo’n 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Giet de rijst af en voeg dit samen met de tonijn toe aan de wokpan. Bak dit nog 2 à 3 minuten mee.
- Serveer de nasi met tonijn op een bord.
Tip van FitChef
1. Serveer de nasi met een gebakken eitje en wat ringetjes lente-ui.
2. Roerbak een theelepel sambal mee voor wat meer pit.
3. Het is ook lekker om er zoetzure komkommer bij te eten.