Nasi van bloemkoolrijst met roerei
Nasi van bloemkoolrijst met roerei
412kcal Per persoon
21g Eiwitten
28g Kh
24g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 100 gram wortel
- 1 bosuitje
- 2 eieren
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ blokje groentebouillon
Zo maak je dit recept
- Snijd het teentje knoflook fijn en rasp het plakje gember. Snijd de wortel in kleine blokjes en de bosui in ringetjes.
- Kluts de eieren in een kommetje los met een vork.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Voeg het eimengsel toe aan de pan en roer om de vijf seconden met een spatel door om er roerei van te maken. Zet het vuur uit zodra de eieren beginnen te stollen. Laat dit even zo staan.
- Verwarm de andere helft van de olie in een wokpan. Fruit hierin de knoflook en verse gember een minuutje. Voeg de wortel en tuinerwten toe en bak dit 4 minuten mee. Doe de komijn, kurkuma, ketjap en sojasaus in de pan. Verwarm dit een minuut mee.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst met het bouillonblokje in 1-2 minuten gaar.
- Roer de bloemkoolrijst en bosui door de pan en bak dit zo’n 1-2 minuten mee. Schep het roerei door de nasi. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer de nasi op een bord.
Tip van FitChef
1. Serveer naast de nasi wat frisse komkommer.
2. Voeg een halve theelepel trassi toe aan de nasi.