Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nasi van bloemkoolrijst met tonijn

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Nasi van bloemkoolrijst met tonijn
402kcal Per persoon
Eiwitten
46g Eiwitten
Kh
30g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram wortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • 1 theelepel kurkuma (2 g)
  • 2 eetlepels ketjap manis (20 ml)
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de wortel in kleine blokjes en de prei in halve ringetjes. Was deze in een vergiet met koud water en laat uitlekken. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Laat ook de tonijn in een vergiet uitlekken.
  2. Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de wortel en prei toe samen met de komijn, kurkuma en ketjap. Bak dit op laag vuur zo’n 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  3. Voeg de bloemkoolrijst samen met de tonijn toe aan de wokpan. Bak dit nog 2 à 3 minuten mee.
  4. Serveer de nasi met bloemkoolrijst en tonijn op een bord.

Tip van FitChef

1. Serveer de nasi van bloemkoolrijst met een gebakken eitje en wat ringetjes lente-ui.
2. Roerbak een theelepel sambal mee voor wat meer pit.
3. Het is ook lekker om er zoetzure komkommer bij te eten.