Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Niçoise salade met tonijnsteak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Niçoise salade met tonijnsteak
405kcal Per persoon
Eiwitten
41g Eiwitten
Kh
14g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
  • ½ eetlepel witte wijnazijn (8 ml)
  • 1 handje gemengde sla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tonijnsteak ontdooien.
  2. Kook de sperziebonen samen met het ei in een pannetje met water in zo'n 7 minuten. Spoel beide daarna af met koud water.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tonijnsteak op hoog vuur ongeveer 1,5 minuut per zijde.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in partjes en de ui in dunne ringetjes.
  5. Maak in een schaaltje een dressing van de andere helft van de olie, de mosterd en de azijn.
  6. Snijd het ei in vieren en de tonijn in plakjes.
  7. Leg de sla op een bord en verdeel de boontjes, tonijn, ei, tomaat en rode ui erover.
  8. Serveer de salade met de dressing. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze niçoise salade met tonijn is lekker met wat olijven.