Nieuw!
Noedelbowl met edamame, paprika & honing-sojadressing
Noedelbowl met edamame, paprika & honing-sojadressing
535kcal Per persoon
15g Eiwitten
63g Kh
25g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 portie woknoedels
- 50 gram edamame bonen
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 gram wortel
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- ½ eetlepel honing (10 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet opzij.
- Spoel de edamame in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de paprika in reepjes, hak de knoflook fijn en rasp de gember.
- Verhit de helft van de olie in een pan en bak de paprika 2-3 minuten. Voeg de edamame en wortel toe en bak nog eens 2-3 minuten. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe om deze licht te laten slinken.
- Verhit in een klein pannetje de resterende olie op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember ongeveer 30 seconden. Meng in een kom de sojasaus, azijn, honing en het knoflook-gembermengsel tot een gladde saus.
- Doe in een grote kom de noedels en groenten. Giet de saus eroverheen en meng goed door.
Tip van FitChef
1. Voeg gerust extra knoflook, gember en chilivlokken toe voor meer pit.
2. Lekker met lente-ui, koriander en een partje limoen.