Noedels met pittig gehakt & sperziebonen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
816kcal Per persoon
Eiwit
55g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
40g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram noedels, volkoren
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram sperziebonen, diepvries
  • ½ rode peper
  • 200 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels af en meng met de helft van de olie, peper en zout.
  2. Kook de sperziebonen volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de peper fijn. 
  4. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het gehakt met de rode peper rul en gaar. Breng het gehakt op smaak met de sojasaus en eventueel met zout en peper.
  5. Meng de noedels met het gehakt en serveer met de sperziebonen.

Tip van FitChef

1. Gebruik eens sugar snaps in plaats van sperziebonen.
2. Meng de noedels met sesamolie in plaats van 'normale' olie.