Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Visburgertjes met sugarsnaps & skyrsaus

  • 50 minuten
  • 2 personen
Visburgertjes met sugarsnaps & skyrsaus
377kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
34g Kh
Vetten
10g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 cm gember (14 g)
  • 1 bosuitje
  • 2 kabeljauwfilets (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 75 gram havermout
  • 1 ei
  • 250 gram sugar snaps
  • 2 eetlepels munt, vers
  • 2 eetlepels basilicum, vers
  • 125 gram skyr, naturel
  • 1 eetlepel rijstolie (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze visburgertjes zijn lekker als vervanger van vlees bij de warme maaltijd. En natuurlijk ook op een volkoren bolletje. Garneer dan met wat rucola, plakjes avocado en tomaat.

Zo maak je dit recept

  1. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil heel fijn. Pers de limoen uit. Rasp de gember. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  2. Snijd de kabeljauw in stukken en doe ze over in de keukenmachine. Voeg de havermout, gember, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel uiringetjes, ½ theelepel zout en versgemalen peper toe. Pureer alles goed door elkaar. Voeg het ei toe en meng nog heel even tot het ei goed is opgenomen. 
  3. Vorm het kabeljauwmengsel tot 4 burgers. Laat ze op een bord in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  4. Kook de sugarsnaps 5-6 minuten beetgaar. Hak de munt en basilicum fijn.
  5. Meng intussen in een schaaltje de skyr met munt, basilicum en wat zout en peper tot een lekker sausje. 
  6. Verwarm de rijstolie in een niet te grote antiaanbakkoekenpan en bak de visburgers in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel.
  7. Giet de sugarsnaps af.
  8. Serveer de visburgertjes op warme borden met sugarsnaps en een glaasje met het skyrsausje ernaast.

Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree. Kook voor 2 personen 500 gram kruimige aardappelen in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met een pureestamper fijn. Voeg 75-100 ml warme melk, wat zout, versgemalen peper en een snufje nootmuskaat toe. Roer alles tot een smeuïge puree en warm nog heel even door.