Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Noedelsoep met sugarsnaps, wortel & ei

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Noedelsoep met sugarsnaps, wortel & ei
598kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
64g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram sugar snaps
  • 125 gram wortel
  • 1 cm gember
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 portie woknoedels
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze noedelsoep met sugarsnaps, wortel en ei komt vast en zeker vaker op tafel bij je! Het is ontzettend makkelijk om te maken en de smaak is fantastisch. Dit is ook een leuk gerecht om te serveren als er bezoek is. Je hoeft geen uren in de keuken te staan en tovert wel iets lekkers tevoorschijn. Serveer er eventueel wat brood bij. Genieten maar!

Zo maak je dit recept

  1. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd het plakje gember heel fijn.
  2. Breng water aan de kook en laat de eieren in een pannetje 6-8 minuten koken. Spoel af met koud water en halveer de eieren.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de gember 2 minuten. Voeg dan de wortel en de sugarsnaps toe en roerbak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens 500 ml water samen met het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten doorkoken. Voeg halverwege de noedels toe aan de pan. Draai het vuur uit en breng de soep op smaak met de sojasaus, het sap uit de limoen en wat peper.
  4. Serveer de soep in een kom en leg de eieren er bovenop.

Tip van FitChef

1. Liever wat meer pit? Snijd een halve rode peper fijn en bak deze mee met de gember.
2. Deze noedelsoep met sugarsnaps is ook lekker met wat vers gehakte koriander.