Omelet met champignons & paprika
Omelet met champignons & paprika
322kcal Per persoon
17g Eiwitten
9g Kh
24g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 eieren
- 1 eetlepel halfvolle melk (15 ml)
Deze lekkere omelet met champignons en paprika is altijd een goed idee! Heerlijk als gezond ontbijt, zodat je al een berg groenten binnen hebt aan het begin van de dag, maar het is zeker ook lekker als warm onderdeel van de lunch of een snel diner. Ook zijn stukjes omelet een goed en gezond tussendoortje. Dit valt zeker ook bij kinderen in de smaak!
Zo maak je dit recept
- Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons en paprika in 5 minuten gaar.
- Kluts de eieren in een kom met de melk, peper en zout.
- Verwarm op laag vuur de rest van de olie in een pan met dikke bodem en giet het ei erin. Draai de pan rond zodat het ei zich kan verdelen. Duw met een spatel het ei aan drie kanten naar binnen.
- Verdeel de champignons met paprika over het ei en klap met een spatel de helft van het ei over de andere zijde.
- Serveer de omelet op een bord.
Tip van FitChef
1. Deze omelet is lekker met geroosterd volkoren brood.
2. Verdeel wat verse peterselie of bieslook over je omelet.
3. Ook lekker om te garneren met kiemgroenten.