Nieuw!
Spaghetti met gegrilde puntpaprikasaus & geitenkaas
Spaghetti met gegrilde puntpaprikasaus & geitenkaas
633kcal Per persoon
23g Eiwitten
75g Kh
27g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel balsamicoazijn (5 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 50 ml kookzuivel
- 2 schijfjes verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 210 °C .
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in vieren. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de stukjes paprika eroverheen, besprenkel met de helft van de olie en rooster de paprika 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, balsamico en oregano toe en verwarm dit 4 minuten mee.
- Haal de paprika uit de oven, doe dit samen met de tomatensaus en kookzuivel in een hoge beker en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Giet de saus in de pan, roer de afgegoten spaghetti erdoorheen en verwarm dit samen nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta op een (diep) bord en verkruimel de geitenkaas eroverheen.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Verdeel wat verse basilicum of rucola over de spaghetti met puntpaprikasaus.
2. Als je geen staafmixer hebt, snijd alles dan heel fijn en roer goed doorelkaar.