Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Orzo met groene asperges, spinazie & kalkoen spekreepjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Orzo met groene asperges, spinazie & kalkoen spekreepjes
632kcal Per persoon
Eiwitten
31g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 70 gram orzo
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 75 gram kalkoen spekreepjes, mager
  • 1 eetlepel mascarpone (25 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Bereid de groene aspergepunten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg de orzo toe aan de pan samen met het bouillonblokje en 350 ml water. Roer goed door. Breng aan de kook en kook de orzo vervolgens op middelhoog vuur in 10-11 minuten gaar. Blijf af en toe doorroeren tot al het vocht is opgenomen. Roer in de laatste 2 minuten de spinazie beetje bij beetje door de orzo tot deze is geslonken.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in zo’n 5 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Snijd de aspergepunten in stukjes en roer deze ook door de orzo samen met de mascarpone. Verwarm een minuut mee en zet het vuur uit.
  6. Serveer de orzo op een bord en verdeel de kalkoen spekreepjes eroverheen.

Tip van FitChef

1. Roer wat vers citroensap door de orzo met groene asperges voor een frisse touch.
2. Gebruik verse groene asperges als deze in het seizoen zijn.