Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pappardelle met pompoensaus & kipfilet

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pappardelle met pompoensaus & kipfilet
631kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
24g Vetten
Vezels
5g Vezels

Ingrediënten

  • ½ blokje kippenbouillon
  • 200 gram pompoenstukjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 snufje Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
  • 3 eetlepels kookzuivel (30 ml)
  • 75 gram pappardelle
  • 35 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een heerlijk herfstig gerecht is deze pappardelle met pompoensaus en kipfilet. Pompoen is niet alleen lekker in de soep, maar het is ook een goede basis om een heerlijke, romige en gezonde saus van te maken. Combineer het met verse salie en ik weet zeker dat dit recept een van je favorieten wordt. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en kook ze in 10 minuten gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook zo’n 3 minuten. Voeg de kipblokjes en Italiaanse kruiden toe en bak deze 4 à 5 minuten mee tot ze gaar en goudbruin zijn.
  4. Giet de pompoenstukjes af en bewaar 50 ml van de bouillon. Pureer met een staafmixer de pompoenstukjes, bouillon en de kookzuivel tot een romige saus. Voeg de pompoensaus toe aan de kip en laat nog 4 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de pompoensaus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de pappardelle in een diep bord en verkruimel de feta erover.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. De pompoensaus is heerlijk met verse salie.
2. Als je geen staafmixer hebt kun je de pompoen ook pureren met een aardappelstamper.