Nieuw!
Orzo met spinazie, champignons & garnalen in kerriekokossaus
Orzo met spinazie, champignons & garnalen in kerriekokossaus
598kcal Per persoon
34g Eiwitten
58g Kh
26g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram champignons
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 70 gram orzo
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 100 gram spinazie
- 50 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de champignons in vieren.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit hierin de helft van de ui en de helft van de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de orzo en 1 theelepel kerrie toe aan de pan en bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens 350 ml water toe, roer door, breng aan de kook en kook de orzo op middelhoog vuur in 10-11 minuten gaar. Roer in de laatste 2 minuten beetje bij beetje de spinazie door de orzo tot deze is geslonken. Breng de orzo op smaak met peper en zout.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de andere helft van de ui en knoflook en bak dit 2 minuten. Voeg kerriepoeder toe samen met de garnalen en bak dit 2 minuten mee. Roer vervolgens de kokosmelk door de garnalen en verwarm dit 2 minuten mee tot het een beetje inkookt.
- Serveer de orzo met de garnalen op een bord.
Tip van FitChef
1. Roer wat vers limoensap door de saus met de garnalen of verdeel wat verse koriander over het
gerecht.
2. Bak eens een halve rode peper mee met de garnalen voor wat meer pit.