Nieuw!
Pastasalade met perzik, maïs & feta
Pastasalade met perzik, maïs & feta
580kcal Per persoon
22g Eiwitten
76g Kh
21g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram perziken (diepvries)
- 75 gram penne, volkoren
- 50 gram maïs
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 50 gram wortel julienne
- 1 handje rucola (30 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 40 gram witte kaas (feta)
Met deze overheerlijke pastasalade met perzik, maïs en feta heb je de zomer op je bord! Deze maaltijdsalade is niet alleen een lust voor het oog, het is ook zeker een feestje voor je smaakpapillen. Een pastasalade is een makkelijke manier om lekker veel groenten binnen te krijgen en het is zo gemaakt. En hoe langer je het van tevoren bereidt, hoe lekkerder het wordt, omdat de smaken dan goed in kunnen trekken. Geniet dus van deze prachtige, gemakkelijke en gezonde maaltijd!
Zo maak je dit recept
- Laat de perzikstukjes ontdooien.
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water, laat uitlekken in een vergiet en voeg toe aan een grote kom.
- Spoel de maïs in een vergiet af met koud water, laat uitlekken. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in dunne halve ringetjes.
- Doe de tomaat, ui, maïs, wortel julienne en rucola samen met de perzikstukjes in de kom bij de pasta. Besprenkel de salade met de olie. Hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pastasalade op een bord. Verkruimel de feta over de salade.
Tip van FitChef
1. Je kan de feta vervangen door krullen Parmezaanse kaas.
2. Deze pastasalade is ook lekker met licht geroosterde pijnboompitten.