Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Orzo met spinazie, tomaat & gerookte zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Orzo met spinazie, tomaat & gerookte zalm
492kcal Per persoon
Eiwitten
24g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram cherry tomaat
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 70 gram orzo
  • ½ blokje groentebouillon
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de gerookte zalm in reepjes.
  2. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg de orzo toe aan de pan samen met het bouillonblokje en 350 ml water. Roer goed door. Breng aan de kook en kook de orzo vervolgens op middelhoog vuur in 10-11 minuten gaar. Blijf af en toe doorroeren tot al het vocht is opgenomen. (Voeg evt. extra water toe of giet de orzo af als hij eerder gaar is).
  3. Roer in de laatste 3 minuten de tomaatjes door de orzo samen met de spinazie, beetje bij beetje, tot deze is geslonken. Voeg als laatste de gerookte zalm toe, roer door de orzo en verwarm een minuut mee.
  4. Serveer de orzo op een (diep) bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Serveer de orzo met spinazie met een eetlepel mascarpone of roer eens wat Parmezaanse kaas door de orzo.