Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zoete orzosalade met courgette, geitenkaas & kip

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zoete orzosalade met courgette, geitenkaas & kip
758kcal Per persoon
Eiwitten
43g Eiwitten
Kh
89g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram orzo
  • 100 gram kipfilet
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ theelepel ras el hanout (1 g)
  • 3 abrikozen, gedroogd
  • 1 bosuitje
  • 1 courgette
  • ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
  • 10 gram rozijnen
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water om af te koelen. Laat uitlekken.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes, meng in een schaaltje met de helft van de olie en de ras el hanout. Laat even zo staan.
  3. Snijd de abrikozen in kleine blokjes, de bosui in ringetjes en de courgette in halve plakjes. Bestrijk de plakjes courgette licht met de andere helft van de olie en strooi de oregano samen met wat peper en zout over de plakjes.
  4. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de halve plakjes courgette ongeveer 3-4 minuten per kant.
  5. Verwarm een koekenpan en bak de kipreepjes in 4 minuten rondom gaar en goudbruin.
  6. Meng de orzo in een schaal met de gegrilde plakjes courgette, kipfilet, abrikoos, rozijnen en bosui. Verkruimel de schijfjes geitenkaas eroverheen en besprenkel met wat citroensap. Hussel voorzichtig door elkaar en breng de salade op smaak met wat peper en zout.
  7. Serveer de salade op een bord.

Benodigdheden:

  • Grillpan