Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pastasalade met tuinerwten & kipgehaktballetjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pastasalade met tuinerwten & kipgehaktballetjes
813kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
72g Kh
Vetten
39g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram kipgehakt
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel groene pesto (15 g)
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel erna af met koud water en laat uitlekken.
  2. Kook de tuinerwten 2-4 minuten in een pan met kokend water en giet erna af.
  3. Pers het teentje knoflook. Meng dit in een schaaltje met het kipgehakt, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Vorm er met je (natte) handen kleine gehaktballetjes van.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom gaar en goudbruin in 8 minuten.
  5. Snijd de komkommer in blokjes en de rode ui in dunne halve ringetjes.
  6. Meng de afgekoelde pasta en tuinerwten in een schaal met de komkommer, rode ui, pesto en geraspte kaas. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg de kipgehaktballetjes over de pastasalade heen.

Tip van FitChef

Je kan de kipgehaktballetjes ook vervangen door kant-en-klare (plantaardige) balletjes.