Nieuw!
Pastasalade met tuinerwten & kipgehaktballetjes
Pastasalade met tuinerwten & kipgehaktballetjes
813kcal Per persoon
44g Eiwitten
72g Kh
39g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 150 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram kipgehakt
- ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 25 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel erna af met koud water en laat uitlekken.
- Kook de tuinerwten 2-4 minuten in een pan met kokend water en giet erna af.
- Pers het teentje knoflook. Meng dit in een schaaltje met het kipgehakt, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Vorm er met je (natte) handen kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom gaar en goudbruin in 8 minuten.
- Snijd de komkommer in blokjes en de rode ui in dunne halve ringetjes.
- Meng de afgekoelde pasta en tuinerwten in een schaal met de komkommer, rode ui, pesto en geraspte kaas. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de kipgehaktballetjes over de pastasalade heen.
Tip van FitChef
Je kan de kipgehaktballetjes ook vervangen door kant-en-klare (plantaardige) balletjes.