Penne met tuinerwten & cottage cheese
Penne met tuinerwten & cottage cheese
559kcal Per persoon
32g Eiwitten
65g Kh
19g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram tuinerwten (diepvries)
- 3 eetlepels cottage cheese (60 g)
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
- Snijd het bosuitje in stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de stukjes bosui. Schep de bevroren tuinerwten erdoor en ontdooi ze al omscheppend. Laat het vocht verdampen.
- Giet de pasta af, vang een flinke scheut van het pastawater op. Schep de pasta met de cottage cheese door de tuinerwten en warm al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg voor een wat smeuïger gerecht een scheutje van het pastakookvocht toe.
- Serveer het gerecht met de geraspte kaas erover.
Tip van FitChef
1. Meng wat fijngehakte peterselie door de pasta.
2. Vervang de cottage cheese eens door hüttenkwark.