Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Penne met tuinerwten & cottage cheese

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Penne met tuinerwten & cottage cheese
650kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
76g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • 225 gram tuinerwten (diepvries)
  • 3 eetlepels cottage cheese (60 g)
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
  2. Snijd het bosuitje in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de stukjes bosui. Voeg de tijm toe en bak nog even mee. Schep de bevroren tuinerwten erdoor en ontdooi ze al omscheppend. Laat het vocht verdampen.
  4. Giet de pasta af, vang een flinke scheut van het pastawater op. Schep de pasta met de cottage cheese door de tuinerwten en warm al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg voor een wat smeuïger gerecht een scheutje van het pastakookvocht toe.
  5. Serveer het gerecht met de geraspte kaas erover.

Tip van FitChef

1. Meng wat fijngehakte peterselie door de pasta.
2. Vervang de cottage cheese eens door hüttenkwark.