Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Ovenpakketjes met garnalen, paprika & venkel

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Ovenpakketjes met garnalen, paprika & venkel
328kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
44g Kh
Vetten
4g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • ½ rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 1 venkelknol
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de garnalen in een vergiet af met koud water.
  3. Snijd de paprika in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten bij de peper en hak fijn. Pers de sinaasappel uit en rasp er ½ eetlepel sinaasappelschil af. Verwijder het groene loof van de venkelknol en snijd in ½ cm dunne plakken. Verwarm in een kleine steelpan het sinaasappelsap met de rode peper en venkel. Kook in 5 minuten de venkelplakken beetgaar.
  4. Leg een vel bakpapier voor je op het aanrecht. Leg (dakpansgewijs) de venkel op het bakpapier. Verdeel hierover de paprika, garnalen en het sinaasappelrasp. Druppel er het gekookte sinaasappelsap over, met naar smaak de fijngehakte rode peper. Bestrooi het geheel met wat zout.
  5. Vouw het bakpapier dicht als een pakketje. Zorg dat het geheel goed dichtzit. Gebruik eventueel een stukje keukentouw. Zet het pakketje 12 minuten in de oven.
  6. Serveer de venkel met garnalen en paprika op een bord en garneer met het groene venkelloof.

Benodigdheden:

  • Bakpapier of aluminiumfolie
  • Eventueel keukentouw

Tip van FitChef

1. Vervang de garnalen eens door een stukje zalm.
2. Verdeel wat knoflooktenen over de venkel, zodat deze lekker zacht worden in de oven.