Spaghetti met kip, champignons & boerenkool
Ingrediënten
- 125 gram spaghetti, volkoren
- 200 gram boerenkool (diepvries)
- 125 gram champignons
- 1 ui
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Deze supersimpele spaghetti met kip, champignons en boerenkool is ontzettend lekker! Boerenkool zit boordevol vitamines en is hartstikke gezond. Gelukkig kun je het op veel verschillende manieren eten. Uiteraard kun je het in een klassieke stamppot met worst verwerken, maar boerenkool roerbakken en door de pasta of rijst doen moet je ook zeker eens proberen. Of gooi het in de ochtend al in je blender om deze gezonde proteïne shake met mango en boerenkool te maken.
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking. Bereid de boerenkool ook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de champignons in vieren. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Bak de kipstukjes 4 minuten en voeg dan de ui en champignons toe. Bak dit zo’n 5 minuten mee.
- Giet de spaghetti af en laat de boerenkool uitlekken.
- Roer de spaghetti, boerenkool en het kip mengsel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Ook lekker met verse boerenkool.
2. Roer eens een eetlepel ricotta of cottage cheese door de spaghetti.
3. Deze spaghetti met boerenkool is nog lekkerder als je een teentjes verse knoflook meebakt en je kan er ook wat chilivlokken doorheen doen voor wat meer pit.