Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Tonijnsteak met pittige spaghetti & broccoli

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Tonijnsteak met pittige spaghetti & broccoli
633kcal Per persoon
Eiwitten
50g Eiwitten
Kh
70g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 100 gram spaghetti, volkoren
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de tonijn in een vergiet ontdooien.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in heel kleine ringetjes. Pers de knoflook uit.
  4. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  5. Bestrijk de tonijn met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de tonijn bruin en van binnen nog wat rosé. Snijd de tonijn in dunne, schuine plakken.
  6. Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper zachtjes 2 minuten. Schep de spaghetti door de rode peper en breng op smaak met wat zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de spaghetti te droog wordt.
  7. Serveer de spaghetti met de tonijnsteak en broccoli.

Tip van FitChef

Garneer de tonijnsteak met verse oregano of dille.