Nieuw!
Pappardelle met romige spinazie & kabeljauw
Pappardelle met romige spinazie & kabeljauw
624kcal Per persoon
38g Eiwitten
58g Kh
26g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram spinazie
- 75 gram pappardelle
- 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw ontdooien.
- Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de kabeljauw in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en voeg hand voor hand de spinazie toe tot het geslonken is. Doe de spinazie vanuit de pan in een vergiet zodat het vocht er uit kan lekken. Druk het overtollige vocht er een beetje uit met een lepel.
- Zet de pappardelle op in een pan met water en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de kabeljauw toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens de uitgelekte spinazie en zuivelspread toe. Roer door elkaar en verwarm mee tot een romig geheel ontstaat.
- Giet de pappardelle af en roer dit door de spinazie en kabeljauw.
- Serveer de pappardelle met romige spinazie en kabeljauw op een bord. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Sprenkel wat citroensap over het gerecht.