Paprika met gehakt uit de oven
Paprika met gehakt uit de oven
449kcal Per persoon
32g Eiwitten
18g Kh
28g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 150 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 rode paprika
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg ook het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en rul het gehakt.
- Snijd intussen de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika in een ovenschaal. Vul deze met het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Zet ongeveer een half uur in de oven.
Tip van FitChef
Garneer de paprika met verse basilicum.