Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pompoenpuree met prei, champignons & runderreepjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pompoenpuree met prei, champignons & runderreepjes
357kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
11g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 150 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • 225 gram pompoenstukjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel tijm, gedroogd
  • 150 gram runderreepjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de prei en snijd in schuine stukken. Snijd de champignons in kwarten en snijd de knoflook fijn.
  2. Zet de pompoenblokjes op in een ruime pan met water en kook in zo’n 8 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook een minuutje. Voeg dan de prei en champignons toe. Bak deze 3 minuten. Voeg de runderreepjes en tijm toe aan de pan en bak nog 4 minuten mee.
  4. Giet de pompoen af en stamp de pompoenblokjes met een pureestamper tot een puree.
  5. Serveer de pompoenpuree op een bord samen met de prei, champignons en runderreepjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Benodigdheden

  • Pureestamper

Tip van FitChef

1. Neem eens kastanjechampignons of vervang pompoenpuree door (zoete) aardappelpuree.
2. In het seizoen kun je natuurlijk verse pompoen nemen.