Nieuw!
Pompoenpuree met prei, champignons & runderreepjes
Pompoenpuree met prei, champignons & runderreepjes
357kcal Per persoon
37g Eiwitten
11g Kh
18g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 prei
- 150 gram champignons
- 1 teen knoflook (5 g)
- 225 gram pompoenstukjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 150 gram runderreepjes
Zo maak je dit recept
- Was de prei en snijd in schuine stukken. Snijd de champignons in kwarten en snijd de knoflook fijn.
- Zet de pompoenblokjes op in een ruime pan met water en kook in zo’n 8 minuten gaar.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook een minuutje. Voeg dan de prei en champignons toe. Bak deze 3 minuten. Voeg de runderreepjes en tijm toe aan de pan en bak nog 4 minuten mee.
- Giet de pompoen af en stamp de pompoenblokjes met een pureestamper tot een puree.
- Serveer de pompoenpuree op een bord samen met de prei, champignons en runderreepjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Pureestamper
Tip van FitChef
1. Neem eens kastanjechampignons of vervang pompoenpuree door (zoete) aardappelpuree.
2. In het seizoen kun je natuurlijk verse pompoen nemen.