Pasta met boerenkoolsaus & nootjes
Pasta met boerenkoolsaus & nootjes
778kcal Per persoon
51g Eiwitten
61g Kh
37g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 200 gram boerenkool (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 60 gram ricotta
Verrassing! Vandaag staat er pasta met boerenkoolsaus en nootjes op het menu. Al gaat er niets boven een lekkere stamppot met boerenkool op zijn tijd, je kan er zo veel meer mee doen! Dit bijzondere gerecht van pasta met boerenkoolsaus is echt heel lekker van smaak en het is ook snel klaar. Dus geniet van alle voordelen van dit Hollandse 'superfood' op Italiaanse wijze.
Zo maak je dit recept
- Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de boerenkool beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in stukken. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kip 10 minuten.
- Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
- Meng de boerenkool met de ricotta, peper en zout. Voeg het mengsel toe aan de kip en warm nog 5 minuten door.
- Serveer de pasta met de boerenkoolsaus en strooi de gehakte noten erover.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Voor wat meer pit kun je chilivlokken meebakken met de kip.
2. Uiteraard kun je deze pasta met boerenkoolsaus ook maken met verse boerenkool.
3. Garneer de pasta met verse basilicum.