Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pasta met boerenkoolsaus & nootjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pasta met boerenkoolsaus & nootjes
735kcal Per persoon
Eiwit
53g Eiwit
Koolhydraten
58g Koolhydraten
Vet
32g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 150 gram boerenkool (diepvries)
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 50 gram ricotta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Verrassing! Vandaag staat er pasta met boerenkoolsaus en nootjes op het menu. Al gaat er niets boven een lekkere stamppot met boerenkool op zijn tijd, je kan er zo veel meer mee doen! Dit bijzondere gerecht van pasta met boerenkoolsaus is echt heel lekker van smaak en het is ook snel klaar. Dus geniet van alle voordelen van dit Hollandse 'superfood' op Italiaanse wijze.

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de boerenkool beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de kipfilet in stukken. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kip 10 minuten.
  4. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
  5. Meng de boerenkool met de ricotta, peper en zout. Voeg het mengsel toe aan de kip en warm nog 5 minuten door.
  6. Serveer de pasta met de boerenkoolsaus en strooi de gehakte noten erover.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Voor wat meer pit kun je chilivlokken meebakken met de kip.
2. Uiteraard kun je deze pasta met boerenkoolsaus ook maken met verse boerenkool.
3. Garneer de pasta met verse basilicum.