Penne met kipgehaktballetjes & paprikasaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
769kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
71g Koolhydraten
Vet
37g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram sperziebonen, diepvries
  • 75 gram penne, volkoren
  • 125 gram kipgehakt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. 
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en paprika met de helft van het paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er met wat zout en peper door en bak 1 minuut. Schenk er 150 ml water bij en laat de saus zachtjes pruttelen. 
  3. Bereid de sperziebonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Schep de penne erdoor en kook in 10-12 minuten beetgaar. 
  5. Kruid het kipgehakt met de helft van de paprikapoeder, zout en versgemalen peper. Kneed goed door en vorm het gehakt tot kleine balletjes. 
  6. Verwarm de resterende olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Roer de paprikasaus door het bakvet en warm nog even door. 
  7. Serveer de balletjes met de penne en sperziebonen.