Penne met kipgehaktballetjes & paprikasaus
Penne met kipgehaktballetjes & paprikasaus
764kcal Per persoon
38g Eiwitten
70g Kh
37g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 75 gram penne, volkoren
- 125 gram kipgehakt
Vandaag staat er weer pasta op het menu! Met deze heerlijke penne met kipgehaktballetjes en paprikasaus krijg je lekker veel groenten binnen. De saus is perfect om een berg groenten 'kidsproof' in te verstoppen. Even pureren en klaar. Eet je zelf liever koolhydraatarm? Dan zijn deze sperzieboontjes een lekkere vervanger voor de penne.
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en paprika met de helft van het paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er met wat zout en peper door en bak 1 minuut. Schenk er 150 ml water bij en laat de saus zachtjes pruttelen.
- Bereid de sperziebonen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Schep de penne erdoor en kook in 10-12 minuten beetgaar.
- Kruid het kipgehakt met de helft van de paprikapoeder, zout en versgemalen peper. Kneed goed door en vorm het gehakt tot kleine balletjes.
- Verwarm de resterende olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Roer de paprikasaus door het bakvet en warm nog even door.
- Serveer de balletjes met de penne en sperziebonen.
Tip van FitChef
Garneer deze penne met kipgehaktballetjes en paprikasaus met verse basilicum.