Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pasta met gehakt & romige chilisaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pasta met gehakt & romige chilisaus
740kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
70g Kh
Vetten
34g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 1 rode paprika
  • 125 gram wortel
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
  • 1 eetlepel chilisaus (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met pasta kun je alle kanten op. Kinderen eten het graag, maar volwassenen willen het ook liever niet missen. Je kan best eens pasta eten en kies dan vooral een volkoren pastasoort, want deze bevat veel meer vezels dan 'witte' pasta. In dit recept hebben we gekozen voor een lekker pittige pastasaus met romige zuivelspread, maar uiteraard kun je met de saus naar hartenlust variëren, vervang bijvoorbeeld eens het gehakt door vegetarisch gehakt of kipgehakt en verwerk mooi je restjes groente erin.
 

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Snijd de paprika en de wortel in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en roerbak de wortel en paprikablokjes 4 minuten. Voeg dan het gehakt en paprikapoeder toe en rul dit in zo’n 4 minuten gaar. Voeg vervolgens de zuivelspread, chilisaus en 2 eetlepels water toe. Roer goed door elkaar en verwarm mee tot een romige saus ontstaat.
  4. Giet de penne af en meng dit door de romige chilisaus.
  5. Serveer de pasta met gehakt en chilisaus op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Deze pasta met gehakt en romige chilisaus is lekker met wat Parmezaanse kaas.
2. Voeg wat extra chili flakes toe en bak deze even mee met het gehakt.
3. Garneer je pastagerecht met verse, groene kruiden als peterselie of oregano.