Pasta met pesto & gepocheerde kipfilet
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 100 gram penne, volkoren
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 250 gram andijvie, gesneden
Met slechts 4 ingrediënten zet je binnen een kwartier al deze heerlijke pasta met pesto en gepocheerde kipfilet op tafel. Gezond eten is echt niet moeilijk!
Pocheren doe je vooral met kwetsbaar voedsel, zoals vaak gedaan wordt met vis of eieren en ook met fruit. Als je dit bakt, kan het snel uit elkaar vallen. Een ander voordeel van pocheren is dat je het voedsel bereidt in water en je dus geen vetten als olie of boter nodig hebt. Geniet van deze slanke pasta met pesto en kip! Om het nog lekkerder te maken garneer je deze pasta met wat pijnboompitjes, die je even roostert in een droge koekenpan, en met verse basilicum.
Zo maak je dit recept
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Leg de kipfilet in het water en schep de pasta erbij. Kook de pasta met de kipfilet op heel zacht vuur in 10 minuten gaar.
- Giet de pasta en kipfilet af en vang een kopje kookvocht op.
- Snijd de gepocheerde kipfilet in brede stukken.
- Schep de pesto door de warme pasta. Voeg een scheutje kookvocht toe wanneer het geheel niet lekker smeuïg is. Schep de andijvie door de pasta.
- Serveer de pasta met de gepocheerde kipfilet.
Tip van FitChef
Deze pasta met pesto is lekker met wat geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.