Nieuw!
Pasta met rode bietjes, kikkererwten & geitenkaas
Pasta met rode bietjes, kikkererwten & geitenkaas
544kcal Per persoon
22g Eiwitten
77g Kh
17g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 4 mini rode bietjes, gekookt
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
- 1 schijfje verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui, snijd het teentje knoflook fijn en snijd de bieten in blokjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook even aan. Voeg de balsamico toe aan de pan en bak een minuutje mee. Voeg de helft van de bietenblokjes toe aan de pan samen met de kikkererwten en verwarm dit even mee.
- Pureer de andere helft van de bietenblokjes samen met de geitenkaas met een staafmixer tot een saus.
- Voeg de saus en de penne toe aan de pan met kikkererwten en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta op een diep bord.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Verkruimel nog wat extra geitenkaas over de pasta of rooster wat pijnboompitjes en strooi deze over de pasta heen.