Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pasta met rode bietjes, kikkererwten & geitenkaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pasta met rode bietjes, kikkererwten & geitenkaas
544kcal Per persoon
Eiwitten
22g Eiwitten
Kh
77g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 4 mini rode bietjes, gekookt
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
  • 1 schijfje verse geitenkaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd het teentje knoflook fijn en snijd de bieten in blokjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water.
  3. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook even aan. Voeg de balsamico toe aan de pan en bak een minuutje mee. Voeg de helft van de bietenblokjes toe aan de pan samen met de kikkererwten en verwarm dit even mee.
  4. Pureer de andere helft van de bietenblokjes samen met de geitenkaas met een staafmixer tot een saus.
  5. Voeg de saus en de penne toe aan de pan met kikkererwten en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de pasta op een diep bord.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Verkruimel nog wat extra geitenkaas over de pasta of rooster wat pijnboompitjes en strooi deze over de pasta heen.