Pastasalade met geroosterde paprika, ricotta & avocado
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 75 gram penne, volkoren
- 3 zongedroogde tomaten
- ½ avocado
- 1 handje rucola (30 g)
- 2 eetlepels ricotta (40 g)
- 15 gram pompoenpitten
Deze pastasalade met geroosterde paprika, ricotta en avocado is heerlijk voor op een zomerse avond. Zongedroogde tomaten en geroosterde paprika zijn ware smaakbommetjes en maken deze salade extra lekker! We roosteren in dit recept de paprika zelf. Dat is lekkerder, veel gezonder en het is zo gedaan. Door de avocado krijg je gezonde vetten binnen en de ricotta met de pompoenpitten zorgen voor de eiwitten. Dit alles maakt deze salade dus tot een complete maaltijd, die vooral heel erg lekker is! Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de paprika in reepjes en verdeel deze over bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de paprika 15 minuten. Laat daarna een minuutje afkoelen.
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en het avocadovruchtvlees in blokjes. Doe dit samen met de penne, rucola en geroosterde paprika in een schaal. Hussel door elkaar.
- Serveer de pastasalade op een bord. Verdeel de ricotta en tot slot de pompoenpitten erover. Breng op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Deze pastasalade is ook lekker met gegrilde groene asperges of gerookte kip.
2. Voeg eventueel nog wat verse kerstomaatjes toe en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.