Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pastasalade met kip, avocado & maïs

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pastasalade met kip, avocado & maïs
866kcal Per persoon
Eiwitten
54g Eiwitten
Kh
67g Kh
Vetten
42g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ limoen
  • 75 gram kalkoen spekreepjes, mager
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • ½ avocado
  • 50 gram maïs
  • 1 eetlepel groene pesto (15 g)
  • 1 theelepel mayonaise (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel erna af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit in een schaaltje met de olie, de helft van het limoensap en peper en zout.
  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin de kipblokjes samen met de kalkoenspekreepjes in zo’n 4 à 5 minuten gaar en rondom goudbruin.
  4. Snijd de paprika in blokjes, snipper de rode ui, snijd de avocado in blokjes en spoel de maïs in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  5. Doe de pasta samen met de kip, kalkoenspekreepjes, paprika, rode ui, avocado en maïs in een schaal.
  6. Maak een dressing door de pesto, mayonaise en wat limoensap in een schaaltje door elkaar te roeren. Roer de dressing door de pastasalade. Breng op smaak met peper en zout en serveer in de schaal of op een bord.

Tip van FitChef

1. Garneer deze pastasalade met verse basilicum.
2. Vervang de maïs eens door verse tuinerwten.