Pastasalade met mango & rookvlees
Ingrediënten
- 100 gram mango stukjes (diepvries)
- 75 gram penne, volkoren
- 1 rode paprika
- ¼ komkommer
- 25 gram mozzarella
- 4 plakken rookvlees
- 1 handje rucola (30 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Pasta is ook lekker om koud te eten. Vooral in de zomer heb je vaak geen zin in een warme maaltijd of om lang in de keuken te staan. Deze pastasalade is supermakkelijk om van tevoren al klaar te maken. Sterker nog, de smaken kunnen zo beter intrekken en daar wordt hij alleen maar lekkerder van! Dit is handig als bijvoorbeeld meerdere mensen op verschillende tijdstippen willen eten in verband met sport of werk of om de volgende dag mee te nemen en iets lekkers te hebben voor de lunch. In deze heerlijke pastasalade met mango en rookvlees vind je de klassieke smaakcombinatie van zoet en zout. Daar blijf je van eten!
Zo maak je dit recept
- Laat de mango stukjes ontdooien.
- Kook de penne gaar volgens de verpakking. Spoel vervolgens af met koud water, laat uitlekken in een vergiet en voeg toe aan een grote kom.
- Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Snijd de mozzarella in stukjes. Halveer de plakjes rookvlees. Doe dit samen met de rucola en mango in de kom bij de pasta. Besprenkel de salade met de olie en breng op smaak met peper en zout. Hussel door elkaar.
- Serveer de pastasalade op een bord.
Tip van FitChef
Strooi wat (licht geroosterde) pompoen- of pijnboompitten over deze pastasalade.