Nieuw!
Pastasalade met Thaise kip
Pastasalade met Thaise kip
632kcal Per persoon
48g Eiwitten
72g Kh
17g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 blokje groentebouillon
- 75 gram penne, volkoren
- 50 gram edamame bonen
- 50 gram wortel
- 1 rode paprika
- ¼ komkommer
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Kook de kipfilet samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water gaar in zo’n 15 minuten. Haal de kip uit de pan, laat een beetje afkoelen en trek de kip erna met 2 vorken uit elkaar.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel na met koud water.
- Spoel de edamameboontjes in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Rasp de wortel met een dunschiller tot sliertjes, snijd de paprika in dunne reepjes, snijd de komkommer in schuine reepjes en de ui in dunne halve ringetjes. Doe de groenten vervolgens samen met de kip en pasta in een schaal.
- Pers het teentje knoflook en doe dit samen met de pindakaas, 2,5 eetlepel gekookt water, azijn, sojasaus, honing en sambal in een schaaltje en roer door elkaar tot een dressing. Giet de dressing bij de salade, besprenkel met wat limoensap en breng op smaak met peper en zout. Hussel door elkaar.
- Serveer de pastasalade op een diepbord.
Tip van FitChef
1. Garneer de pastasalade met verse koriander en een schijfje limoen.
2. Ook lekker met een in ringetjes gesneden bosuitje.