Spaghetti met kabeljauw & pesto
Spaghetti met kabeljauw & pesto
579kcal Per persoon
40g Eiwitten
56g Kh
22g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 2 theelepels groene pesto (10 g)
- 3 tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Voor deze heerlijke spaghetti met kabeljauw en pesto heb je maar 6 ingrediënten nodig. Uiteraard kun je de pesto ook zelf maken, dan zijn het er wat meer en duurt het langer. In de keuken staan is leuk; dus maak het jezelf zo makkelijk of moeilijk als je zelf wilt. Geniet van deze lekkere spaghetti!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de kabeljauw op de braadslee en verdeel de helft van de pesto over de vis. Snijd de tomaten doormidden en leg naast de vis met het snijvlak naar boven. Bestrooi de tomaten met peper en zout. Sprenkel de olie over de tomaten. Verwarm de vis en de tomaten 15 minuten in de oven of totdat de vis gaar is.
- Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de tomaten met de rest van de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe. Bestrooi de pasta met de geraspte kaas en serveer met de vis.
Tip van FitChef
Lekker met verse basilicum.