Spaghetti met saus van linzen & tomaten
Spaghetti met saus van linzen & tomaten
527kcal Per persoon
21g Eiwitten
84g Kh
12g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 125 gram wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 snufje Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 100 gram linzen, uit blik
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verhit de olie in een pan en voeg de wortel- en bleekselderijblokjes toe. Bak dit 5 minuten tot de groenten zachter worden. Voeg de ui, knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, 50 ml water, Italiaanse kruiden en de sojasaus toe en kook dit 10 minuten door tot een wat dikkere saus ontstaat. Voeg als laatste de linzen toe en verwarm deze nog 3 minuten mee.
- Serveer de spaghetti met de saus in een diep bord.
Tip van FitChef
Garneer de spaghetti met wat verse basilicumblaadjes.