Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Wokgroenten met teriyaki gehaktballetjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Wokgroenten met teriyaki gehaktballetjes
451kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
24g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram sugar snaps
  • 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
  • 75 gram champignons
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 theelepel honing (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes. Halveer de asperges. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de ui in halve ringen en snijd het teentje knoflook fijn.
  2. Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng met wat peper en zout. Kneed het gehakt en maak er met je handen kleine gehaktballetjes van.
  3. Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de aspergepunten toe samen met de sugarsnaps en roerbak dit 3 minuten. Voeg de ui en champignon toe en bak dit 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager, bak gaar in zo’n 6 minuten. Voeg de laatste 2 minuten het teentje knoflook toe, bak dit mee en voeg dan de ketjap en honing toe en roer de gehaktballetjes hier goed doorheen.
  5. Verdeel de wokgroenten over een (diep) bord en verdeel de gehaktballetjes in saus erover.

Tip van FitChef

Serveer de wokgroenten met gehaktballetjes met een in ringetjes gesneden bosuitje en wat sesamzaadjes.