Penne met kipbolognese
Penne met kipbolognese
670kcal Per persoon
34g Eiwitten
60g Kh
33g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- ½ blokje kippenbouillon
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipgehakt
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 75 gram penne, volkoren
Zo maak je dit recept
- Breng 200 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak het kipgehakt rul. Verdeel het gehakt tijdens het bakken met een vork in kleinere stukjes en bak al omscheppend. Bak de ui 1 minuut zachtjes mee.
- Schep paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en wat zout en versgemalen peper door het gehakt en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten en kippenbouillon toe en laat de bolognese 10-12 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus is.
- Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
- Serveer de penne met de kipbolognese.
Tip van FitChef
Garneer de penne met verse basilicum.