Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Penne met kipbolognese

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Penne met kipbolognese
670kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kipgehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram penne, volkoren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng 200 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. 
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak het kipgehakt rul. Verdeel het gehakt tijdens het bakken met een vork in kleinere stukjes en bak al omscheppend. Bak de ui 1 minuut zachtjes mee. 
  4. Schep paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en wat zout en versgemalen peper door het gehakt en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten en kippenbouillon toe en laat de bolognese 10-12 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus is. 
  5. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. 
  6. Serveer de penne met de kipbolognese.

Tip van FitChef

Garneer de penne met verse basilicum.