Nieuw!
Spaghetti met chili gehaktballen & zwarte bonen
Spaghetti met chili gehaktballen & zwarte bonen
664kcal Per persoon
40g Eiwitten
72g Kh
24g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 75 gram zwarte bonen
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- ½ blokje groentebouillon
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de rode ui heel fijn en pers het teentje knoflook. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Meng in een schaaltje het gehakt met de ui, knoflook, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en wat peper en zout. Rol er met je (natte) handen kleine balletjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin in zo’n 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bouillonblokje en 60 ml water toe aan de pan. Laat dit op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Roer de zwarte bonen door de saus en verwarm 1 à 2 minuten mee.
- Verdeel de spaghetti over een bord en schep de saus hier overheen.
Tip van FitChef
De spaghetti is lekker met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosui.