Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Proteïne hot chocolate

  • 100 minuten
  • 2 personen
Proteïne hot chocolate
206kcal Per persoon
Eiwit
8g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 10 gram pure chocolade, 75% cacao
  • 1 sinaasappel
  • 75 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 10 gram Brinta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Van warme chocolademelk kikker je weer helemaal op. Zeker als het buiten koud is!

  1. Hak de chocolade fijn.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 theelepel van de oranje schil heel fijn. Pers de halve sinaasappel uit. Meng de sinaasappelrasp in een kommetje met de Griekse yoghurt en een ½ eetlepel agavesiroop.
  3. Schenk de melk in een pan. Roer de cacaopoeder in een kopje los met het sinaasappelsap en schenk dit bij de melk. Voeg de Brinta en 1 eetlepel agavesiroop toe en klop alles met een garde door elkaar. Breng de melk op matig vuur al kloppend aan de kook en klop de melk lekker schuimig.
  4. Schenk de chocolademelk in wijde glazen en schep het yoghurtmengsel erop. Garneer met de gehakte chocolade.

Tip van FitChef

Hou je van een sterke chocoladesmaak? Voeg dan wat extra cacao toe aan deze hot chocolate.