Pittige tofu blokjes met broccoli & bloemkoolrijst
Pittige tofu blokjes met broccoli & bloemkoolrijst
445kcal Per persoon
26g Eiwitten
13g Kh
32g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram tofu, naturel
- 1 ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 50 ml kokosmelk
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog. Snipper de ui.
- Verhit in een steelpan op zacht vuur de helft van de olie en fruit de ui 1 minuut. Voeg de sambal toe en bak even mee totdat het lekker gaat ruiken. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus 8 minuten zachtjes sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de broccoliroosjes in 4 minuten in gezouten water gaar en kook in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de blokjes tofu aan alle kanten goudbruin. Voeg de kokossaus toe en roer goed door.
- Serveer de bloemkoolrijst met de tofublokjes in kokossaus en de broccoli.
Tip van FitChef
1. Lekker om wat kerrie toe te voegen aan de saus.
2. Toch liever vlees? Vervang de tofublokjes door kip. Of maak een combinatie van kip en tofu.