Nieuw!
Pittige tonijn omelet
Pittige tonijn omelet
640kcal Per persoon
63g Eiwitten
7g Kh
40g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- ½ rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- ½ eetlepel kappertjes (5 g)
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Snipper de rode ui fijn en snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
- Doe de tonijn in een schaaltje samen met de mayonaise, yoghurt, mosterd, sambal en wat peper en zout. Roer door elkaar. Roer de rode ui, bleekselderij en kappertjes er doorheen.
- Breek de eieren boven een schaaltje. Klop de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er een omelet van op middelhoog vuur. Verdeel de helft van de kaas over één helft van de omelet, leg hier de tonijnsalade overheen en maak af met de andere helft van de kaas.
- Klap de andere helft van de omelet hier overheen. Bak aan beiden kanten op laag vuur nog een paar minuten tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de omelet op een bord.
Tip van FitChef
1. Roer wat verse, fijngehakte peterselie door de tonijnsalade.
2. Vervang de kaas eens door cheddar.