Nieuw!
Pompoen rendang met bloemkoolrijst
Pompoen rendang met bloemkoolrijst
402kcal Per persoon
14g Eiwitten
17g Kh
31g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram pompoenstukjes
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- ½ theelepel honing (4 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 25 gram pompoenpitten
- ¼ komkommer
- 1 handje rucola (30 g)
Zo maak je dit recept
- Rasp de gember.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de gember, kurkuma, kaneel en chilipoeder toe en roer 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de pompoen nog 10 minuten sudderen met de deksel op de pan, totdat deze zacht is en de saus is ingedikt. Roer op het einde de honing erdoor. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Breng intussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 minuten tot deze zacht is.
- Rooster de pompoenpitten. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze samen met de rucola naast de bloemkoolrijst in de kom.
- Schep de pompoenrendang in de kom, naast de rucola en komkommer. Bestrooi de bowl met de pompoenpitten.
Tip van FitChef
1. Roer wat limoensap door de pompoen rendang.
2. Garneer met verse koriander.