Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pompoencurry met kip, sperziebonen & rijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pompoencurry met kip, sperziebonen & rijst
551kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
66g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 125 gram pompoenstukjes
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 50 ml kookzuivel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de kip samen met de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg vervolgens de pompoenstukjes, sperziebonen, kookzuivel en 50 ml water toe. Laat dit op laag vuur zo’n 8 minuten inkoken tot de groenten gaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de curry samen met de rijst op een (diep) bord.

Tip van FitChef

1. Serveer de pompoencurry met verse peterselie en een schijfje limoen.
2. Voeg wat verse gember toe en bak deze even mee.